A túlsúly eredete

Mi végre ez a rengeteg túlsúlyos/elhízott ember?

Az emberi szervezet alapvetően nem a jelenlegi életmódra, táplálkozási szokásokra “teremtetett meg”.

Általánosságban igaz, hogy minden élő szervezet a legtöbb vonatkozásban ösztönösen érzi, hogy mi számára a helyes, mi segíti a túlélését leginkább.

A táplálkozás vonatkozásában napjainkban más a helyzet. Ami hajdanán a túlélésünket szolgálta, mostanra a hízásunkat segíti.

Ha szabadjára engedjük magunkat, pillanatok alatt észrevehetjük, hogy naphosszat édességet majszolunk, kenyeret és tésztát eszünk, miközben cukoros üdítőkkel próbáljuk oltani szomjunkat.

Tesszük, amit a rövidtávú túlélésünk szempontjából helyesen vélünk, ösztönösen cselekszünk, noha hosszú távon magunk alatt vágjuk a fát.

Az elődeinknek, mivel időszakosan álltak rendelkezésre az olyan táplálékok, melyek ma korlátlanul elérhetők, a bőség időszakában kellett annyi tartalékot képezniük, mellyel átvészelték az ínséges időket.

Manapság a fejlett nyugati világban folyamatosan a bőség időszaka van, csak nézzünk körbe bármelyik boltban. A fő probléma, hogy nincs fékezőerő, ami a felesleges kalória bevitel útjába állna.

Sajnos a csatában az emberek 65 százaléka vesztésre áll…

Kevés kivételtől eltekintve, egy egészséges ember normál körülmények között, amennyiben annyit és azt eszi amennyit és amit ösztönösen szeretne, bizony hízni fog.

Tehát ha pusztán az étkezésről van szó, az ösztneink nem jó tanácsadók.

Lássuk, mit tehetünk ellene?

Minden, ami az egészséges fogyásodhoz szükséges megtalálható könyvünkben! Most "3 pizza áráért" elérhető! 

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, tedd fel kérdéseid, értesülj az újdonságokról.

FOGYJ LEMONDÁSOK NÉLKÜL, EGÉSZSÉGESEN! IME 3 ALAPELV, teljesen ingyen.

Töltsd le INGYEN, a 10 oldalas elektronikus könyvünket, és lépj még ma a tudományos alapokon nyugvó, hatékony fogyás útjára!